Přihlásit se Registrovat

Přihlášení

Uživatelské jméno *
Heslo *
Zapamatovat si mě

Vytvořit účet

Pole označená hvězdičkou(*) jsou povinná.
Jméno *
Uživatelské jméno *
Heslo *
Ověřit heslo *
Email *
Ověřit email *
Captcha *
Reload Captcha

Váš košík je prázdný
Nákupní košík
Váš košík je prázdný
K dopravě zdarma zbývá: 500 Kč
certifikáty

Uncategorised

Ke stažení

Prohlášení o shodě Maxxo T2 HEVC/H.265

Prohlášení o shodě Maxxo Radio DAB+/FM PB01

Prohlášení o shodě Maxxo rádio DAB+ DT02

 

Aktuální a finální verze firmware a návodu pro manuální aktualizaci pomocí USB flash disku zde:

 

 Doporučujeme provádět automatickou aktualizaci pomocí internetu.

Aktualizaci naleznete: MENU - USB - SÍŤOVÉ APLIKACE - AKTUALIZACE PŘES INTERNET

následně se automaticky aktualizace vyhledá a po potvrzení i nainstaluje.

MAXXO T2 HEVC/H.265

Maxxo T2 new time white CRA kopie

 

 

 

Maxxo T2 HEVC/H.265 + WIFI

Maxxo T2 WIFI new time white CRA kopie

 

Maxxo T2 HEVC/H.265 SENIOR

 

Maxxo T2 senior bet textu kopie

 Maxxo Mini TV HD - T2 HEVC/H.265

 

maxxo tv 01 

 

 

Maxxo T2 HEVC/H.265 TV Mobile HD tuner

 Mobile TV

Maxxo IRT01 - bezkontaktní digitální intračervený teploměr

 IRT1

Vše o filtraci vody

Náhradní filtry pro filtrační konvice BWT, LAICA a dalších filtračních systémů.

jabkA

Filtry BWT jako jediné na trhu obohacují pitnou vodu o zdraví prospěšný hořčík. Odstraňují z vody nežádoucí látky negativně ovlivňují její chuť a aroma. Vodní kámen je nahrazen ionty cenného magnesia. Výsledkem je vyvážený poměr minerálů a téměř neutrální PH.

Hořčíkový mineralizér oslovuje uživatele svou unikátní technologii Mg2+. BWT dominuje zejména v těchto oblastech: funkčnost, inovace, design a ekologie. Díky speciálním filtrům BWT je filtrovaná voda mineralizovaná hořčíkem.

Hořčíkový mineralizér (Magnesium mineralizer) jsou unikátní filtrační konvice BWT, které mineralizují vodu hořčíkem. Obsah přefiltrované vody z jedné konvice odpovídá zhruba 65mg hořčíku, což je hodnota, kterou naleznete např. v sedmi jablkách.

Inovativní Mg2 + filtrační patrony tvoří "jádro" filtrů konvic BWT.  Nejenže filtrováním vody z vodovodu odstraníte vodní kámen, těžké kovy a nežádoucí látky, které zásadně kazí chuť pitné vody, ale přidáte i potřebný hořčík. To zajistí nejvyšší kvalitu vody s obzvláště příjemnou chutí. Jednoduše přefiltrováním přímo z kohoutku, a na přípravu horkých nápojů jako je čaj a káva. Díky speciálním filtrům BWT je filtrovaná voda mineralizovaná hořčíkem.

Díky své jedinečné Mg2+ technologii se BWT vodní filtry zásadně liší od jiných výrobců.

Patentovaná Mg2 + technologie BWT vodních filtrů zachovává přírodní hořčík ve vodě a přidává fyziologicky prospěšný hořčík v závislosti na řízeném procesu. Hořčíkový mineralizér (Magnesium mineralizer) jsou unikátní filtrační konvice BWT, které mineralizují vodu hořčíkem. Obsah přefiltrované vody z jedné konvice odpovídá zhruba 65mg hořčíku, což je hodnota, kterou naleznete např. v sedmi jablkách.

  • Pro lepší čistou vodu s hořčíkem, bez chuti inhibičních látek (např. chlór, měď, olovo a organické kontaminující látky).
  • Pro dokonalou chuť a plné aroma čaje a kávy díky patentované Mg2 + technologii
  • Chrání spotřebiče od vodního kamene a tím zajišťuje delší životnost Vašich kávovarů, rychlovarných konvic a ohřívačů vody.
  • Je významným příspěvkem k ochraně životního prostředí tím, že zamezí používání balené vody v plastových lahvích.wobbler apple 2016
  • Vícestupňový proces filtrace

    • Jemná tkanina na vstupu filtru zachycuje větší částice

    • Granulát Aktivního uhlíku absorbuje znečištění a látky, které zhoršují aroma a chuť, např. chlor

    • Iontoměnič absorbuje vápenaté prvky a těžké kovy a přidává hořčík H +-ionty do vody.

    • Jemný filtr na výstupu zabraňuje vypouštění částic do filtrované vody.

    Pro dokonalou chuť a plné aroma pitné vody, čaje a kávy

    Zvláštností filtračního procesu založeného na BWT Mg2 + technologie je přidání hořečnatých iontů do filtrované vody. V průběhu procesu filtrování, nový BWT filtr nejen odstraňuje škodlivé látky a vápenaté prvky, ale také obohacuje pitnou vodu cennými hořečnatými ionty.

    Tímto způsobem můžete získat fyziologicky prospěšnou pitnou vodu a účinnou ochranu proti vodnímu kameni, zatímco stupeň tvrdosti vody se mění jen nepatrně.

    Kromě toho můžete poskytnout svému tělu cennou a často chybějící látku - minerální hořčík

    Gourmet Mg2 oval 3pack l

 
V čem jsou přínosy filtračních konvic?

  • Vaše pohodlí – Voda je neustále k dispozici, nemusíte nosit těžké PET lahve
  • Skvělá chuť – Vodní filtry významně zlepšují chuť i vzhled vody a samozřejmě i studených i teplých nápojů a jídel z této vody připravených
  • Šetříte peněženku - Použitím vodních filtrů získáte 1 litr lahodné a zdravé vody za méně než 1 Kč.
  • Roční úspora 3-členné rodiny činí v průměru 10 000,.- Kč oproti nákupu balené vody. Výhodná cena a balení.
  • Chráníte životní prostředí – filtrováním vody pomůžete snížoit znečištění životního prostředí, zejména při výrobě a přepravě balené vody.
  • Jedna filtrační konvice = až 1200 ks PET lahví ročně!

 

Jak výměnný filtr funguje?

Výměnný filtr je klíčová součást celého systému. Pití vody z kohoutku je bezpečné, ale chuť a vzhled této vody se výrazně liší v závislosti na kvalitě místního zdroje. Použitím filtrů jsou nežádoucí substance vody výrazně redukovány a zvýšíte požitek z pití kvalitní a zdravé vody.

 

Voda je naše nejdůležitější potravina

Podle DGE (Německý Nutrition Society), by měl dospělý čověk vypít minimálně 1,5 litru tekutin denně. Doporučuje se pít vodu, protože voda obsahuje minerální látky a stopové prvky. Voda je ideální nápoj pro uspokojení denní potřeby tekutin. Navíc voda neobsahuje žádné kalorie. Což je důvod proč balená voda nebo voda z vodovodu je ideálním řešením pro pokrytí naší základní každodenní pitné dávky. Zvláště proto je pitná voda nejčastější sledovanou a kontrolovanou látkou, kterou člověk konzumuje.

Úloha vody v našem těle

Zhruba 60 procent z těla dospělého člověka se skládá z vody. U novorozenců voda dosahuje až o 70 až 80 procent. Přesněji řečeno je voda nejdůležitější stavební kámen lidského těla. To také vysvětluje, proč udržení dobré rovnováhy vody je důležité zejména pro naše fyzické a duševní zdraví.
Je to proto, že voda hraje mnoho důležitých rolí v našem těle:

Působí jako dopravní prostředek a rozpouštědlo, voda transportuje minerální živiny obsažené v naší potravě (např. hořčík, sodík, draslík a vápník), do našich buněk a odstraňuje nežádoucí vedlejší produkty metabolických procesů přes vylučování. Chemické reakce neustále probíhají v našich buňkách, což se může stát pouze v případě, že je přítomna voda.

Při fyzické námaze nebo v případě horečky, se voda chová jako vodič tepla a zaručuje, že naše tělesná teplota se vrátí k normálu pocením. Minerální hořčík - který je často v těle nedostatečný - je rozpustný ve vodě a je zodpovědný za důležité funkce v těle. Vedle vápníku, působí jako látka zvýrazňující chuť a zároveň přizpívá k naší fyzické a duševní pohodě.

Proč má výměnný filtr omezenou životnost?

Aktivní uhlík a pryskyřice iontoměniče, které jsou obsaženy ve výměnném filtru se v průběhu používání nasytí a ztrácí po určité době svou čistící účinnost. Můžeme tento jev přirovnat k ručníku - po nasycení vodou ztrácí svoji sušící schopnost.

Kdy vyměnit filtr?

Životnost výměnného filtru závisí na kvalitě místní vody. Laboratorní testy prokázaly, že účinnost filtru je 30 dnů používání, nebo 120-150 litrů vody. Filtrační konvice jsou vybaveny indikátorem, který vždy informuje o životnosti používaného filtru, aby bylo dosaženo optimálního čistícího efektu.

Odstraní se filtrováním vody základní minerální prvky?

Ne, vodní filtr jen eliminuje nežádoucí vodní kámen, neodstraňuje však z vody všechny minerální prvky. V běžné vodě jsou minerální prvky obsažené pouze v zanedbatelném množství a většinu minerálních prvků tělo získává během dne ze stravy. Museli bychom vypít stovky litrů vody denně, abychom získali stejné množství minerálních solí získaných během dne z jídla.

Co je to tvrdost vody?

Tvrdost vody se skládá z dočasné a stálé tvrdosti. Dočasná tvrdost je tzv. vodní kámen, který negativně ovlivňuje chuť, vzhled vody a výrazně zhoršuje i chuť teplých a studenýchnápojů a jídel připravených z takové vody. Dále zapříčiňuje ukládání vodního kamene ve spotřebičích, jako jsou rychlovarné konvice, kávovary, pressovary atd. Stálá tvrdost se skládá z tělu potřebných minerálních látek a stopových prvků. Filtry výrazně redukují dočasnou tvrdost vody. 

Je výměnný filtr hygienicky chráněn?

Aktivní uhlík je impregnován malým množstvím stříbra. Tento postup zamezuje růstu bakterií v průběhu životnosti (30dnů nebo 150 litrů).

Proč je žádoucí uchovávat filtrační konvici v lednici?

Jako u ostatních nápojů a potravin, tak i u filtrované vody je doporučováno ji uchovávat v lednici. Voda zůstane déle kvalitní a chutná. 

Proč je důležité používat k filtrování pouze vodu z kohoutku?

Výměnné filtry nemůžou zcela eliminovat všechny bakterie a toxiny, které se občas v nepitné vodě vyskytují. Pouze voda, která je prokazatelně pitná, tedy voda z Vašeho kohoutku, která je pod pravidelnou kontrolou místních úřadů smí být použita k filtraci ve filtračních systémech. 

Proč jsou výměnné filtry sterilizovány?

Preventivní sterilizace výměnných filtrů vám zaručuje 100% jistotu, že filtry v neporušeném obalu neobsahují žádné bakterie. Při vyjmutí filtru tak máte záruku dodržení nejvyšších hygienických standardů. 

Proč je voda z kohoutku chlórována?

Chlór je bezpečně používaný desinfekční prostředek k úpravě vody. Spolehlivě z vody odstraňuje všechny viry a bakterie. Jeho přítomnost však negativně ovlivňuje chuť a vzhled vody. Aktivní uhlík obsažený ve výměnném filtru redukuje množství chlóru ve vodě na naprosté minimum. 

Ovlivňuje chlór pouze chuť vody?

Ne, chlór je použit ve vodohospodářství především pro odstranění bakterií a virů z vody. Bohužel reakcí chlóru s bakteriemi nebo viry mohou vznikat chlorované uhlovodíky, které mohou způsobovat zdravotní problémy. Naše filtry tyto látky redukují na naprosté minimum. 

Co jsou to chlorované uhlovodíky? Jsou nebezpečné?

Ano, chlórované uhlovodíky jsou nebezpečné. Chlór, který je použit pro zničení bakterií a virů ve vodě s těmito organickými látkami reaguje a vznikají například trihalometany. Trihalometany jsou karcinogení. 

Proč jsou důležité certifikáty o zdravotní nezávadnosti, sériové číslo každého výrobku, sterilizace atd?

Výměnný filtr je technický výrobek, který je používán v potravinářství - musí proto splňovat ta nejpřísnější hygienická kritéria. Sterilizace je jedním z nich. Vyvarujte se používání podobných produktů bez platných certifikátů. 

Proč je důležité snížit na minimum obsah těžkých kovů ve vodě?

Během toku vody v kovovém potrubí, dochází k uvolňování některých nežádoucích těžkých kovů jako je zinek, olovo, měď, rtuť, hliník atd. Je široce vědecky zdokumentována škodlivost (toxicita) těchto prvků na lidský organismus, proto je důležité snížit jejich přítomnost ve vodě na minimum. 

Co je to pryskyřice iontoměniče?

Molekuly pryskyřice reagují spolu s ionty vody a důsledkem je odstranění dočasné tvrdosti, která negativně ovlivňuje chuť vody a vede k ukládání vodního kamene v řadě domácích spotřebičů. Tímto způsobem jsou z vody také významně redukovány těžké kovy (měď, olovo, zinek, rtuť hliník, atd). 

Proč je dobré používat filtrovanou vodu na vaření?

Test vaření s filtrovanou a běžnou vodou z kohoutku ukázal markantní rozdíly při přípravě mnoha vařených potravin. Rozdíly byly obzvláště velké při použití velmi tvrdé vody. Rozdíly lze poznat na barvě, chuti, vůni a struktuře jídla. Potraviny jsou pak mnohem chutnější. 

Proč se na hladině čaje tvoří povlak?

Při vaření vody obsahující dočasnou tvrdost vzniká křída. Křída absorbuje extrakty z čaje, tyto extrakty způsobují změnu barvy a jsou příčinou špatného vzhledu a nahořklé chuti. Díky filtraci vody je čaj čirý a chuť výraznější.

Užitečné rady

  • Vypijte alespoň 1,5 l denně - nejlépe vodu. Voda nejlépe hasí žízeň - je bez kalorií.
  • Když je venku horko a během spordovní činnosti nebo fyzické práci, požadavek na vodu je dvakrát až třikrát vyšší.
  • Žízeň signalizuje, že tělo postrádá tekutiny. Prodo pravidelně pijte, dřív než se dostaví pocit žízně.
  • Vždy si umístěte sklenici vody, tak aby jste na ni viděli a měli ji na dosah. do zajistí, že nezapomenete pít. Snažte se mít neustále sklenici vody po ruce a pravideným pitím během dne dodržujte pitný režim.
  • Ujistěte se, že máte široký výběr nápojů. Plátek citronu nebo ovocná šťáva obohatí chuť Vaší pitné vody. Správnou rovnováhu vody ve Vašem těle můžete zajistit také pitím ovocných nebo bylinných čajů, horkých i studených.

 

Vakuovací baličky potravin - co ještě nevíte

Máte chuť na zdravé potraviny?

Pak je právě pro Vás určen systém vakuového balení potravin, který uchová potraviny déle čerstvé. Jedná se o přirozený způsob uchovávání potravin pomocí odsátí vzduchu. Bez použití konzervačních a jiných chemických látek docílíte zdravého a delšího uchování potravin. U takto uložených potravin se neztrácí chuť, vitamíny, nutriční hodnoty a potraviny jsou chráněny před bakteriemi, plísněmi a dalšími mikroorganismy.


Co je to vakuování?

Znehodnocení a zkáza potravin je způsobována chemickými reakcemi, působením vzduchu, teploty, vlhkosti, enzymů, mikroorganismů a plísněmi. Při úpravě potravin vakuováním předejdete všem těmto nepříjemnostem. Vakuově zabalené výrobky jsou hermeticky uzavřeny ve vzduchoprázdnu. Hlavní přednost spočívá v tom, že v uzavřeném sáčku (nádobě) není žádný kyslík. U potravin to znamená silně zpomalený růst mikroorganismů, čímž se podstatně prodlužuje jejich trvanlivost.


Proč potraviny vakuovat?

Vakuové balení poskytuje výrobkům vynikající ochranu. Ve vakuu zabalené potraviny jsou chráněny před zkažením, vysycháním, změnou chuti a ztrátou hmotnosti. Úprava potravin vakuováním revolučně mění způsob nákupu a uchování potravin. Konzervace potravin bez vzduchu prodlouží dobu trvanlivosti. Potraviny budou déle čerstvé, svěží a déle použitelné.
 

Uchování vakuovaných potravin:

V ledničce – vakuově zabalené potraviny jsou chráněny před oxidací a brání rozkladu biologicky aktivních látek. Brání ztrátě původní chuti a uchování se výrazně prodlouží. 

V mrazničce - vakuované potraviny jsou chráněny před ztrátou vody, načichnutím potravin v mrazničce a ztrátou původní chuti. Při pokojové teplotě – Doporučuje se vakuovat suché potraviny jako jsou těstoviny, rýže, suchary, sušené ovoce, čaj, kávu, koření, luštěniny a sýry. Tyto potraviny uchované ve vakuu jsou chráněny před parazity, plísněmi, bakteriemi a jinými mikroby, udržují si původní barvu a chuť.
 

Potraviny chlazené +3/+6°CDoba uchování bez vakuováníDoba uchování vakuováním
Červené maso 3-4 dny 8-9 dnů
Bílé maso 2-3 dny 6-9 dnů
Ryby celé 1-3 dny 4-5 dnů
Zvěřina 1-3 dny 5-7 dnů
Uzeniny 7-15 dnů 25-40 dnů
Krájené uzeniny 4-6 dnů  
Měkké sýry 5-7 dnů 14-20 dnů
Tvrdé sýry 6-20 dnů 25-60 dnů
Zelenina 1-4 dny 8-10 dnů
Ovoce 5-8 dnů 10-14 dnů
Potraviny vařené, upravované
Kaše, polévky zeleninové 2-3 dny 6-10 dnů
Těstoviny, rýže 2-3 dny 6-8 dnů
Maso vařené, pečené 3-5 dnů 10-15 dnů
Měkké pečivo 2-3 dny 6-8 dnů
Potraviny zmražené  -16 - -20°C
Maso 4-5 měsíců 15-20 měsíců
Ryby 3-4 měsíce 12 měsíců
Zelenina 10 měsíců 18-24 měsíců
Potraviny s pokojovou teplotou 20-25 °C
Chléb 2 dny 6-8 dnů
Balené sušenky 4-5 měsíců 12 měsíců
Těstoviny 6 měsíců 12 měsíců
Rýže 6 měsíců 12 měsíců
Mouka 4 měsíce 12 měsíců
Suché ovoce 3-4 měsíce 12 měsíců
Mletá káva 3 měsíce 12 měsíců
Čaj sypaný 5 měsíců 12 měsíců
Práškové mléko 1-2 měsíce 12 měsíců
Potraviny v prášku 1-2 měsíce 12 měsíců

Pozn: Údaje v tabulce jsou pouze orientační. Trvanlivost závisí také na počáteční čerstvosti balených potravin a na správném použití vakuových baliček.

 

Naše typy


Chcete zabalit dětem zdravě a bezpečně svačinu do školy?

Takovéto balení Vám zajistí čerstvost svačiny a zároveň ochrání obsah školní tašky Vašeho potomka před ušpiněním.

Máte v lednici rozbalené aromatické potraviny?

Po zabalení takovýchto potravin vakuovou baličkou zabráníte nepříjemnému zápachu v lednici a ostatní potraviny ochráníte před načichnutím.

Hodně cestujete?

Pokud se chystáte na dovolenou nebo na delší cestu, můžete si zavakuovat několik balíčků potravin přesně podle množství, které najednou spotřebujete. Větší množství malých balíčků Vám zajistí čerstvost Vašich potravin. Výhodou je, že vždy otevřete jen jeden balíček s potravinami, které ihned spotřebujete a zbytek potravin zůstane pro pozdější použití bezpečně zabalen.

info@mujpramen.cz google mail
Uložit
Předvolby uživatele cookies
Používáme soubory cookie, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud používání souborů cookie odmítnete, nemusí tyto webové stránky fungovat podle očekávání.
Přijmout vše
Odmítnout všechny
Další informace
Systémové cookies
Předvolba jazyka stránek dle prohlížeče
OK
Odmítnout
Analytické cookies
Google Analytics
OK
Odmítnout